El Museu

És una col·lecció particular de temàtica marítima, que va estar oberta al públic a Vilanova i la Geltrú, durant més de seixanta anys, des de 1946 fins a la mort del seu creador, Francesc Roig Toqués, el 20 d’abril de 2008.
La seva història potser no es diferenciaria gaire de la de moltes  altres col·leccions de temàtica similar, si no fos perquè el Sr. Roig va tenir l’habilitat de trobar un element que el va distingir de qualsevol altre museu o col·lecció i va atraure fins a casa seva gent d’arreu del món per a contemplar un fet tant insòlit com era un peix que bevia a galet d’un petit porró i menjava amb cullera. Però la col·lecció de curiositats marineres és molt més que això.

museu1

Gestació del museu

Els orígens del Museu es remunten a l’any 1946, quan després del casament del seu germà li cedeixen l’habitació que queda buida perquè hi pugui instal·lar el que era el germen de la col·lecció, format per les maquetes que ell mateix construïa i per diversos objectes que anava recollint.

El primer llibre de firmes de visitants, però, està datat l’any 1943, quan la col·lecció estava repartida entre el taller, que era també la seva habitació i el porxo, tal com es pot llegir en els comentaris de les primeres planes.

museu2

Des d’aquell moment i fins que la malaltia el va allunyar de casa seva la primavera del 2008, a part de recollir material va mantenir la vocació de mostrar la seva col·lecció i divulgar els temes relacionats amb el mar a tots els que s’hi van acostar.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s